Tore Sjølie - Pioneren– Du har vært en fremragende tillitsvalgt og representant for APF og LO, sa LOs 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen da han overrakte Tore Sjølie «Pioneren».

– Du har vært en fremragende tillitsvalgt og representant for APF og LO, sa LOs 2.-nestleder Hans-Christian Gabrielsen da han overrakte Tore Sjølie Pioneren.

Landsmøtemiddagen til Arbeiderbevegelsens Presseforbund mandag kveld, vil bli husket av forbundsveteranen Tore Sjølie. I 43 år har han vært medlem av forbundstyret og langt på veg drevet LOs presseforbund fra kjellerstua.

– APF er et av LOs minste forbund. Men APF har noe som alle andre forbund har all gunn til å misunne oss. Vi har Tore Sjølie, sa forbundsleder Line Finnøy Bakken.

– Du er unik, ikke bare som person. Som tillitsvalgt er du en institusjon.

HEDRET: APFs hovedkasserer og forbundsstyremedlem gjennom 43 år, fikk mandag overrakt Pioneren av LOs 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen og APF-leder Line Finnøy Bakken.

HEDRET: APFs hovedkasserer og forbundsstyremedlem gjennom 43 år, Tore Sjølie, fikk mandag overrakt Pioneren av LOs 2. nestleder Hans-Christian Gabrielsen og APF-leder Line Finnøy Bakken.

Henger høyt

Pioneren er det største hedersbeviset du kan få i fagbevegelsen.

– Den henger høyt, men ingen fortjener den mer enn deg. Det er vår dype anerkjennelse for den innsatsen du har lagt ned. Forbundet ville neppe eksistert uten din langvarige arbeidsinnsats, sa Hans-Christiansen Gabrielsen til den 70 år gamle ildsjelen.

Fire tiår

Tore Sjølie ble valgt inn som fast medlem i forbundsstyret i 1975. Da hadde han allerede møtt tre år som varamedlem. Fram til landsmøtet som avsluttes i dag, tirsdag 28. april, har han vært forbundets hovedkasserer og holdt orden på medlemsregisteret og økonomien i forbundet som i dag har 760 medlemmer.

– Han har en enestående kunnskap om både forbundet og enkeltmedlemmer, og ingen skal tvile på at Tore virkelig brenner for at LO fortsatt skal ha et tilbud til ansatte i norske medier, understrekte Line Finnøy Bakken da hun sammen med LOs 2. nestleder overrakte Pioneren til Tore Sjølie.

Tekst og foto: Svein-Yngve Madssen, LO-Aktuelt