Tri Nguyen Dinh. Foto: Håvard Sæbø

Tri Nguyen Dinh. Foto: Håvard Sæbø

Forbundsleder Nina Hanssen i APF er sjokkert og sint etter at en av hennes medlemmer jorunalistTri Nguyen Dinh ble nektet adgang i industribedrift i Kongberg. 

– Skammelig og trist at et selskap som opererer i Norge skal ha regler som diskriminerer en person på grunn av stedet han ble født. Dette finner jeg forkastelig og uverdig og det er skammelig at dette skjer i et land med lange tradisjoner for fri og demokratisk presse. Skal min kollega som i mange år har vært fast ansatt i LO Media lide for en krig som var over før han ble født? spør Hansssen i en pressemelding.  Tri ble nektet inngang til industribedriften på Kongsberg fordi han er født i Vietnam. Sikkerhetssjef begrunner nekten med amerikanske regler.

Forbundslederen i LO håper og tror at ledelsen selv i selskapet vil ta tak i dette og endre regelverket når de ser hvor feil dette kan slå ut. Hun mener også at bedriften bør sende en beklagelse til Tri for sin oppførsel. Dette mener hun også er en skam for demokratiske Norge. Nå vil forbundslederen ha en debatt da hun mener dette tenderer til rasisme mot hennes journalistkollega som er uakseptabelt. I likhet med Tris redaktør Svein Yngve Madssen mener hun at det er fullstendig uakseptabelt at en norsk journalist nektes tilgang til en norsk arbeidsplass på grunn av sitt fødested.

– Tri har vært min kollega i mange år og er like norsk som meg og er en proff journalist og fotograf som har lang erfaring fra ulike arbeidsplasser. Men aldri har han blitt nektet adgang på denne måten. Vi må aldri godta at denne diskriminering skjer mot en kollega. Spesielt ille er det at det begrenser den frie journalistikken, sier Hanssen. Nå håper hun denne saken får konsekvenser for bedriften og at Tri får en forklaring og en unnskyldning fra ledelsen.

For ytterligere kommentarerer:

  • Nina Hanssen, tlf. 915 92 597
  • Tore Sjølie, tlf. 916 63 999