God sommer til alle våre medlemmer!

Da nærmer det seg med stormskritt den etterlengtede sommerferien for mange. Vi har alle lagt bak oss en tøff periode med en pandemi som har endret måten vi jobber på og som har rammet mange familier hardt.

Landsmøte i APF er utsatt til våren 2022 og du vil få nærmere beskjed om dato i løpet av høsten.

APFs medlemmer har stått i frontlinja for å få ut viktige saker til tross for vanskelige arbeidsforhold og smitterisiko under pandemien.

Flere av våre tillitsvalgte engasjert seg i den aktuelle debatten om ytringsfriheten. I et ytringsfrihetsperspektiv er det viktig at alle stemmer blir hørt, også de ubehagelige og kontroversielle – også de som går mot egen organisasjon.

Alt annet vil være en begrensning av ytringsfriheten, en frihet som både demokratiet, mediene og pressen er helt avhengig av.

Som forbundsstyremedlem Eva Stenbro blant annet skriver i et innlegg på Facebook som er delt flere ganger: «Ytringsfriheten har intet skjønnhetsideal. Den kan være grov, banal, ekkel og ufyselig. Samtidig er det slik, at ytringsnekt, scenenekt og annen nekt bare vil føre oss enda lenger ut i elendigheten: I det øyeblikket vi sensurerer andres meninger, så mister vi også muligheten til å finne sannheten. Jo mindre ytringsrommet blir, jo mer vil vi bli utsatt for propaganda.

Ytringsfriheten er noe av det viktigste vi har. Den må vernes med alle midler. Det snakkes mye om ytringsansvar, men det største ansvaret vi har, er faktisk å sikre at alle rundt oss har trygghet til å ytre sine meninger.

For de som har lurt litt på hva arbeidet til LO Selvstendig har handlet om, ligger det nå informasjon om dette på LO Favør sine sider: Velkommen til LO Selvstendig (lofavor.no)

LO Kultur, der APF deltar, har samlet seg om en felles kulturplattform der forbundene har spilt inn til politikerne hva som haster for kulturministeren å ta tak i etter valget.

Vi håper du kan hjelpe oss med å rekruttere nye medlemmer.

Vi minner også om at det er viktig å ha reiseforsikring om du skal ut og reise og vi anbefaler LOfavør reiseforsikring.

Les mer om våre aktiviteter på APFs hjemmeside her: www.a-p-f.no

www.lofavor.no finner du tilbud som medlemskapet inkluderer.

Hilsen Nina Hanssen

Forbundsleder i APF

PS: På grunn av en feil i medlemssystemet vårt har noen fått God sommer – brevet to ganger. Så dobbelt God sommer til dem.